Απάντηση σε δημοσίευμα

Έγραψαν:

Η κ. Βάσω Σκουλίκα, Epirus Post (9/9/2009) στο άρθρο της «Ανεξάρτητη υποψήφια στα Γιάννινα η Ελένη Ποιμενίδου!» υποστηρίζει ότι:

«… [η] κ. Ποιμενίδου, που εξ Αθηνών αποφάσισε να σώσει το νομό Ιωαννίνων.»

Η Ελένη Ποιμενίδου απαντάει:

Η κ. Σκουλίκα από το βιογραφικό που στάλθηκε μαζί με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου γνωρίζει ότι εδώ και 38 χρόνια ζω και δραστηριοποιούμαι στα Ιωάννινα.  Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζει είναι ότι πράγματι σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας ενήργησα αποφασιστικά με τρόπο που έσωσε περιουσίες και πιθανότατα ζωές συμπολιτών μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καταστροφικές φωτιές το καλοκαίρι του 2007, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του νομάρχη Ιωαννίνων κ. Καχριμάνη, οφείλονταν σε εμπρησμούς.  Οι φωτιές αυτές ήταν πρωτοφανείς για τα χρονικά του νομού μας αλλά και της χώρας μας.  Πολλοί πολιτικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι εκτιμούσαν ότι ήταν μία συστηματική προσπάθεια για την καταστροφή του φυσικού πλούτου της Ελλάδας.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ότι πριν τις καταστροφικές φωτιές του 2007 είχα ενημερώσει εγγράφως την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ότι είχα παρατηρήσει περίεργες κινήσεις ατόμων στην περιοχή της Πεδινής Ιωαννίνων.  Αυτό περιελάμβανε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες χωρίς πινακίδες που ξαφνικά είχαν πυκνώσει την παρουσία τους σε άσχετα σημεία της εξοχής σχεδόν όλο το 24ωρο.

Μεταξύ άλλων ανέφερα ότι:

«… εκτιμώ ότι συνιστούν ένδειξη για την εφαρμογή κάποιου εγκληματικού σχεδίου πιθανότατα εμπρησμού…

…δείχνουν ότι η επένδυση χρόνου και ενασχόλησης αποσκοπεί σε σοβαρή επιβουλή της δικιάς μου ή της δημόσιας περιουσίας και δεν πρόκειται απλώς για ιδιάζουσες προσωπικότητες που παρουσιάζουν αποκλίνουσα κοινωνική συμπεριφορά.  Εκτιμώ ότι ενεργούν σε τέσσερα στάδια (γεωγραφικός προσδιορισμός στόχου, παρακολούθηση, αξιολόγηση και επιχειρησιακός σχεδιασμός, εκτέλεση) με 1-2 άτομα για το κάθε στάδιο.  …εκτιμώ ότι οι κινήσεις που έχω δει αντιπροσωπεύουν τα τρία πρώτα στάδια και ότι προφανώς υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου.»

«Η καλοκαιρινή περίοδος ευνοεί τις πυρκαγιές και ιδιαίτερα τις εμπρηστικές ενέργειες.  Ζητώ από την Αστυνομία να αξιολογήσει τα αναφερόμενα περιστατικά και να αποτρέψει την εκδήλωση πιθανής εγκληματικής ενέργειας.»

Αποτέλεσμα των αναφορών μου ήταν να δεχθώ γραπτή απειλή κατά της οικογένειάς μου και απειλητικά γκράφιτι στην περιουσία μου με την λέξη θάνατος και μία νεκροκεφαλή.  Το πιο σοβαρό όμως ήταν η απόπειρα να με χτυπήσει μία μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες έξω από το γειτονικό σπίτι.  Όλα αυτά δείχνουν ότι οι εμπιστευτικές μου αναφορές στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων διέρρευσαν σε κάποιους, άγνωστους σε μένα, κύκλους που είχαν συμφέροντα αντίθετα με τους νόμους και το συμφέρον του τόπου μας.

Τελικά, οι φωτιές κρατήθηκαν μακριά σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την περιοχή.

Είναι επιλογή μου να μιλάω επωνύμως και δημοσίως όταν κρίνω ότι αυτό ωφελεί το δημόσιο συμφέρον ή να απευθύνομαι στις υπηρεσίες που προβλέπει το σύνταγμα όταν χρειάζεται η συνδρομή τους.

Είμαι αποφασισμένη να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου αποτελεσματικά και ουσιαστικά.  Οι δηλώσεις συμπαράστασης για τετελεσμένα γεγονότα είτε αφορούν τους πυρόπληκτους του νομού μας είτε την βεβήλωση των τάφων συμπολιτών μας δεν αρκούν.

Δεν προτίθεμαι να κάνω πως δεν είδα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα όταν έχω δει, έχω ακούσει, έχω καταλάβει.

Προτρέπω να πράξουν αναλόγως και όσοι επιθυμούν να ασκήσουν ερευνητική δημοσιογραφία και να μην αρκούνται στην διάδοση φημών από κομματικούς μηχανισμούς τους οποίους από ότι φαίνεται εμπιστεύονται και υπηρετούν.

Ελένη Ποιμενίδου

Bookmark and Share

Comments are closed.