Κάμερες για το καλό σου;  Αυτός είναι ο τίτλος της ταινίας μερικών δευτερολέπτων που δημοσίευσε η Ελένη Ποιμενίδου στο YouTube για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την παρακολούθηση που υφίστανται χωρίς να το γνωρίζουν σε κτήρια γραφείων και πολυκατοικίες.

Όταν μπαίνουμε σε πολυκατοικίες (είσοδος, σκάλα, διάδρομος) υπάρχουν κάμερες, που κανείς δεν ξέρει ποιος τις έβαλε, τι συλλέγει και τι κάνει τα δεδομένα.  Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε οικοδομές γραφείων και διαμερισμάτων.

Τα κόμματα παραπονιούνται μόνον για τις κρατικές κάμερες στους δρόμους.  Κανένα κόμμα και κανένας βουλευτής δεν δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί τους πολίτες που υφίστανται αυτήν την σαφή παραβίαση της αξιοπρέπειάς τους.

Η Ελένη Ποιμενίδου θέλει να σταματήσουν να ελέγχουν την ζωή μας οι κάμερες παρακολούθησης που πολλές φορές φτάνουν μέχρι την πόρτα του σπιτιού μας.

Γι’ αυτό προτείνει στα κτήρια γραφείων, στα καταστήματα, στις πολυκατοικίες και όπου γίνεται χρήση καμερών με σκοπό την παρακολούθηση πολιτών «για το καλό τους» να εκδίδεται πιστοποιητικό ιδιωτικού απορρήτου από ανεξάρτητη αρχή και να είναι αναρτημένο στον χώρο όπου μπαίνει ο επισκέπτης ώστε να μπορεί να ενημερώνεται ποια δεδομένα συλλέγονται.

Θα είναι υποχρεωτικό για κάθε κατάστημα ή οικοδομή όπως είναι το πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Η Ελένη Ποιμενίδου είναι ανεξάρτητη υποψήφια βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων.  Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των πιθανών συνεργασιών του με το ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους.

Bookmark and Share

Comments are closed.