Θεματικό Αρχείο για 'Παιδεία'

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό μόνον σε όσους μπορούν να καταβάλουν δίδακτρα 20.000€ για την απόκτηση πτυχίου. Κανένα κόμμα μικρό ή μεγάλο δεν διαμαρτύρεται γι’ αυτό.

Η Ελένη Ποιμενίδου θέλει δωρεάν Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με προτεραιότητα τους φοιτητές από περιοχές που δεν είναι εύκολη η απομάκρυνσή τους από τον τόπο τους όπως οι φοιτητές από αγροτικές οικογένειες που συμμετέχουν στο οικογενειακό εισόδημα.

Σήμερα η παιδεία που προσφέρεται στα παιδιά μας έχει βελτιώσει θεαματικά το επίπεδο γλωσσομάθειας. Οι σύγχρονοι κάτοικοι των Ιωαννίνων μιλούν με εξαιρετική ικανότητα ευρωπαϊκές γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Οι τοπικές όμως γλώσσες δεν είχαν ανάλογη τύχη. Ποτέ δεν είχαν την προώθηση που είχαν οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές γλώσσες. Ποτέ δεν διδάχθηκαν στο σχολείο.

Η αναμενόμενη άνοδος της άκρο-Δεξιάς πιθανότατα θα εξαλείψει τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία τις ελπίδες για μία Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Μία εκπαίδευση που δεν αποκλείει τους πολίτες από το δικαίωμα της ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, των δεξιοτήτων τους και της κατανόησης του άλλου.

Η Ελένη Ποιμενίδου εκτιμά ότι η μη εγκατάλειψη των ορεινών περιοχών του Νομού μας δεν είναι μόνον θέμα οικονομικών πόρων αλλά και θέμα μίας σύγχρονης και δημοκρατικής αντίληψης σε θέματα διοίκησης και εκπροσώπησης των πολιτών των ορεινών περιοχών.